Klubska miza Laser Innovation

 

Klubska mizica je nepogrešljiv dodatek v dnevni sobi, ki ima lahko številne funkcije, od prostora za igro do prijetnega kotička za sprostitev ob kavi ali koktajlu. Na trgu obstaja veliko vrst klubskih mizic, ki se razlikujejo po materialih, barvah, oblikah in načinu izdelave.

 

Trenutno so najbolj popularne mizice iz stekla, kovin in marmorja, vendar se pojavljajo tudi mizice iz umetnih mas s sijajnim ali mat zaključkom, retro elementi in grafični vzorci. Za vsak okus se najde vsaj ena klubska mizica.

 

Klubska miza Laser Marble Innovation

 

Različne kategorije klubskih mizic vključujejo tradicionalne, prehodne, sodobne, podeželske, industrijske, rustikalne, parsons, oblazinjene, v slogu 50. in 60. let ter unikatne. Pri izbiri mize je pomembno upoštevati tudi prostor, kjer bo postavljena, ter uporabnost, na primer vgrajene predale ali kolesca za enostavno premikanje. Unikatne mize so običajno ročno izdelane po naročilu kupca.

 

Pri izbiri klubske ali kavne mizice je pomembno upoštevati velikost, obliko in material, ki najbolje ustreza vašemu okusu in notranjosti. Vendar pa lahko izbira postane težavna, še posebej če nimate jasne ideje o tem, kaj iščete. Pri izbiri je pomembno, da upoštevate tudi prostor, v katerem bo mizica stala. Predvsem je pomembno, da preverite razdaljo med kavčem in ostalim pohištvom ter izberete mizico, ki bo ustrezala prostoru. Miza naj bo visoka približno toliko kot kavč, lahko pa je tudi nekaj centimetrov nižja. Če ste našli mizico, ki bi vam bila všeč, vendar niste prepričani, kako bi izgledala v vašem prostoru, lahko poskusite preprosto označiti njene dimenzije na tleh, pomagajte si z lepilnim trakom ali vrvico in preverite, ali se mizica prilega v prostor. Ko ste prepričani, da je izbira prava, lahko naročite svojo sanjsko mizico.

 

Klubska miza Grids Black Oak Innovation

 

Kako prostoru dodati poseben značaj in ustvariti ravnovesje v prostoru?

 

Miza s predalom ali polico lahko služi kot dodaten prostor za shranjevanje časopisov, revij ali igrač. Vendar pa lahko velika miza s polno omaro postane težava za manjše prostore. V tem primeru bi bila boljša izbira miza z enostavno polico ali mizica z žično košaro. Če imate majhne otroke, bi bilo pametno izbrati mizo z zaobljenimi robovi namesto z ostrimi robovi ali stekleno površino, saj predstavljajo manjše tveganje za poškodbe.

 

Kavna mizica lahko prostoru doda poseben značaj in izstopa kot umetniški element. Svetle barve in bleščeči materiali, kot je steklo, lahko dodajo svetlost in razsvetlijo prostor. Pri izbiri kavne mizice morate upoštevati tudi obliko kavča - če ima kavč nizko sedenje, izberite mizico z nogami, da se olajša postavitev. Če pa imate kavč z nogami, lahko izberete bolj masivno klubsko mizico, da dosežete ravnovesje v prostoru.

 

Klubska Miza Nordic Black Oak

 

Pred nakupom nove mizice je pomembno razmisliti tudi o tem, kakšen material in teksturo želite. Pri izbiri materiala morate upoštevati ne samo estetski vidik, ampak tudi njegovo vzdrževanje in čiščenje. Na primer, na teksturirani površini se bo lažje nabiral prah in umazanija, medtem ko bodo na visoko sijajni površini bolj vidni prstni odtisi.

 

V zadnjem času so mize iz kovinskih materialov, kot so baker in bron, vse bolj priljubljene. Poleg tega, da so trpežne, so tudi enostavne za vzdrževanje.

 

Klubske mizice za družabne večere

 

Preden razkrijemo ključna vprašanja, ki jih morate postaviti pred nakupom klubskih mizic, je pomembno razmisliti o različnih vrstah klubskih mizic. Obstoječa raznovrstnost klubskih mizic se zlahka razdeli glede na material, obliko in posebne značilnosti. Materiali, iz katerih so klubskih mizice izdelane, so lahko leseni, stekleni, kovinski, ratan, aluminijasti, akrilni ali laminirani. Nekatere mizice so trde, druge pa oblazinjene, nekatere so prozorne, druge pa neprozorne. Oblikovanje klubskih mizic se zelo razlikuje, vendar so najpogosteje okrogli, kvadratni, pravokotni in valjasti modeli, ki stojijo na treh ali štirih nogah ali celo na kolesih.

 

Klubska miza Grids Black Oak Innovation

 

Ob izbiri klubskih mizic je pomembno upoštevati še druge dejavnike, ki so specifični za vaš dom. Če imate otroke, je pametno izbrati trpežne klubskih mizice, ki imajo prostor za igrače, medtem ko se steklenih mizic izogibajte. Če od doma ne gre brez vašega hišnega ljubljenčka, je bolj priporočljivo izbrati stabilno klubsko mizico. Če imate omejen prostor, lahko razmislite o kompletih klubskih mizic, ki imajo različne velikosti in jih lahko postavite eno na drugo, kadar ne potrebujete veliko prostora. Oblika in velikost klubske mizice sta poleg tega tudi odvisna od postavitve pohištva v prostoru ter vrste kavča ali kotnega kavča.

 

Nasveti za izbiro materiala, oblike in števila kosov pohištva.

 

Izbira materiala za klubsko mizico naj se odloča glede na slog notranje opreme sobe in stopnjo njene uporabe. Če želite opremiti dnevno sobo v industrijskem slogu, lahko izberete kovinsko ali leseno klubsko mizico. Za sodoben slog notranje opreme pa lahko izberete transparentno, akrilno ali stekleno mizico. Če želite leseno klubsko mizico zaradi trpežnosti, bodite pozorni na vrsto lesa, ki jo izberete. Bukov, orehov, hrast in tikov les so trajne vrste, ki zahtevajo minimalno vzdrževanje, medtem ko se bor in jelka zlahka spraskata.

 

Kot nenavadno možnost lahko izberete tudi otoman, ki je oblazinjen kos pohištva brez hrbtišča ali naslonjala za roke. Otoman lahko uporabljate kot stol, stolček in celo klubsko mizico, če uporabljate pladenj za skodelice in krožnike.

 

Pauke Ø50 Tabure

 

Pred nakupom klubskih mizic si vzemite čas in natančno analizirajte razpoložljive prostore ter opredelite, kaj želite doseči z novim kosom pohištva. Poleg tradicionalnih pravokotnih lesenih klubskih mizic, upoštevajte tudi druge možnosti, ki so na voljo na trgu.

 

Izberite več mizic za kavo ali kombinacijo mizice za kavo in dodatnih mizic, saj lahko dodajo novo razsežnost vaši dnevni sobi. Ni vam treba omejevati na eno samo mizico, lahko pa mešate in kombinirate različne barve in velikosti. Držite se podobne oblike, da ustvarite izvirno kompozicijo in prilagodljiv prostor, obenem pa pridobite več prostora za druge stvari poleg odlaganja knjig ali kave.