kotna sedežna garnitura

 

Pred nakupom kotne sedežne garniture je pomembno upoštevati njeno velikost, ki jo je treba prilagoditi dimenzijam prostora. Namesto da prilagajamo prostor za kotno garnituro, je bolje, da izberemo ustrezno velikost garniture, ki se bo prilegala prostoru. Po izbiri dimenzij lahko nato izbiramo med različnimi modeli, primerjamo cene in tkanine oziroma materiale, ki so na voljo.

 

Izbira ustrezne velikosti je izjemno pomembna, saj bo nakupovalni proces veliko lažji in specifičnejši, hkrati pa boste preprečili številne težave. Predstavljajte si, da se odločite za nakup kavča, ki ga izjemno želite, in ko ga prejmete, ugotovite, da preprosto ne ustreza prostoru. To lahko povzroči, da morate preurejati celotno sobo in izbirati pohištvo, da se ujema s kavčem, kar povzroči dodatno frustracijo in izgubo časa. Če ga želite vrniti, je to spet izguba časa, ker morate izbrati in počakati na nov model.

 

Zakaj je pomembno upoštevati velikost prostora in druge elemente pri izbiri?

 

Prav tako se lahko zgodi, da vnesete kavč v dnevni prostor in ugotovite, da čeprav se zdi popoln, preprosto ni možnosti, da ga raztegnete v posteljo za obiske, kar je lahko izjemno neprijetna situacija, saj ste plačali za funkcijo, ki jo ne morete uporabljati. Zato izbira prave velikosti kavča pred nakupom omogoča udobno izkušnjo, ko vam kavč popolnoma ustreza in nobena funkcija ne ostane neuporabljena.

 

kotna sedežna garnitura Bragi Innovation

 

Za izogibanje takšnim in podobnim incidentom je pomembno, da opravimo predhodne meritve prostora, kjer želimo postaviti kotno sedežno garnituro. Pomembne so dimenzije kotne garniture, zato moramo upoštevati tudi druge elemente, kot so pohištvo, vrata in drugi predmeti v sobi.

 

Nasveti glede velikosti, funkcionalnosti in cene

 

Pri izbiri velikosti kotne sedežne garniture moramo upoštevati tudi naše gibanje in udobje pri premikanju po sobi. Optimalna razdalja med pohištvenimi elementi bi morala biti vsaj 80 centimetrov. Če imamo majhno dnevno sobo, lahko izberemo manjšo kotno sedežno garnituro, saj so proizvajalci razvili funkcionalne kose, ki zavzamejo manj prostora. V primeru majhnih prostorov lahko kotno sedežno garnituro namesto linearne garniture in dveh foteljev izberemo kot bolj priročno geometrijo in tako prihranimo prostor.

 

Po merjenju prostora se odločimo, ali potrebujemo kavč z mehanizmom za preoblikovanje v ležišče. Takšni kavči imajo precej veliko in udobno ležišče, zaradi česar so primerni za goste, ki ostanejo pozno v noč in potrebujejo nočitev.

 

Vendar pa moramo biti pozorni tudi na ceno. Če izberemo cenejšo kotno sedežno garnituro, običajno ne vključuje možnosti dodatnega ležišča ali shranjevalnega predala. Če te lastnosti niso pomembne zanj lahko izberemo takšno kotno garnituro. Vendar pa je pri nakupu pomembna tudi tkanina, ki se uporablja za oblazinjenje kavča, saj njegova kakovost in vzdržljivost vplivata na ceno in trajnost kavča.

 

kotna sedežna garnitura Vogan Lounger Innovation

 

Pomembno je biti pozoren na cene, ko nakupujemo pohištvo, še posebej ko gre za ceno tkanine za oblazinjenje. Čeprav se lahko zdi, da so te cene previsoke, so v resnici povsem upravičene. Če privarčujemo pri tkanini, se nam lahko kasneje zagotovo obrestuje, saj bo tkanina nizke kakovosti hitro izgubila barvo in se obrabila, kar lahko privede do dodatnih stroškov. Če kupimo visokokakovosten kavč in se odločimo za primerno tkanino, nam bo kavč služil dolgo časa in nas ne bo stal nepotrebnih stroškov popravila ali nakupa novega. Vlaganje v kakovostno tkanino za oblazinjenje je torej naložba v prihodnost, ki se bo zagotovo obrestovala.

 

Če želite prihraniti denar, je pametno razmisliti o manj znanih proizvajalcih, saj njihovi izdelki lahko vsebujejo enake materiale in imajo podoben videz kot tisti bolj znanih znamk, vendar stanejo manj. Spletno nakupovanje vam lahko prav tako pomaga pri prihrankih, saj omogoča dostop do izdelkov, ki jih v vašem kraju morda ni mogoče najti, medtem ko lahko promocije in razprodaje ponujajo izdelke po bolj dostopnih cenah. Ko kupujete pohištvo, je pomembno, da ne žrtvujete kakovosti zaradi nižje cene, saj lahko to na dolgi rok povzroči dodatne stroške za popravila ali zamenjavo izdelka. Z upoštevanjem teh nasvetov lahko najdete kakovostno pohištvo po dostopnih cenah, ki bo trajalo dolgo časa in prineslo udobje in prijetne občutke v vaš dom.

 

Izbiri barve kotne sedežne garniture za vaš dom

 

kotna sedežna garnitura Vogan Lounger Innovation

 

Pri izbiri barve za vašo kotno sedežno garnituro je treba upoštevati videz dnevne sobe in druge kose pohištva v sobi. Če je soba svetla ali bela, lahko izberete živahne barve, kot sta zelena ali rumena, da dodate malo živahnosti in živahnosti. Na drugi strani pa, če imate že kose pohištva, ki pritegnejo pozornost, lahko izberete nevtralne barve, da se pozornost osredotoči na druge dele pohištva. Pri izbiri barve je torej pomembno upoštevati celoten videz sobe in že obstoječi slog.

 

Če želite določiti, ali imate levo ali desno postavitev kotne sedežne garniture, si oglejte, na kateri strani je krajši kotni del sedežne garniture, ko stojite pred njo. Če je krajši del na levi strani, imate levo postavitev, če pa je krajši del na desni strani, imate desno postavitev.

 

kotna sedežna garnitura

 

Ko gre za izbiro nogic za sedežno garnituro, vsaka višina nogic ima svoje prednosti in slabosti. Nizke noge otežujejo čiščenje pod garnituro, saj jih ne morete preprosto posesati ali obrisati brez premikanja pohištva. Visoke noge omogočajo lažje čiščenje pod garnituro, vendar se pod njo nabira več prahu, kar zahteva pogostejše čiščenje. Pri izbiri višine nogic je pomembno upoštevati osebne preference ter ugotoviti, kateri tip nogic bolj ustreza vašim potrebam in življenjskemu slogu.